Julkul

Oj vilka juldagar jag har haft! Först julafton i Ronneby hos Ozzy. Där åt jag god mat, busade och pussades med Memme och så kom Tomten! Jag fick jättemånga saker som jag hade önskat mig! En brandstation i lego, en dator, ett kök, en mikrofon på stativ, en barbiedocka, kläder, en kaffebryggare, en elvisp, förkläde och huckle som jag ska ha när jag bakar, rockabilly-snoddar till håret, lösflätor med pärlor, lego, en morgonrock, skor, läppglans, dvd-film "hitta Nemo", en tomte som jag har ställt under julgranen, pärlplattor, jeanstights, en armbandsklocka, prinsess-hårsnoddar, godis, bastkjol och blomkrans från Hawaii, badlakan med Tingeling... Memme hade också varit jättesnäll för han fick mycket fint också. Bland annat ett par skidor som jag provade lite!





När jag vaknade juldagen var min Faster Annika, farbror Håkan och kusinerna Isan och Mika hos mig! Vi hade lite mys och bus på förmiddagen och sen tog vi en tur till pulkabacken med pulkor, snowracer, åkring och snö-surf-bräda. Oj vad roligt vi hade!





Sen gick vi hem och drack varm choklad, åt lite julgodis och delade ut julklappar. Då fick jag en Halvan-målarbok, Hello Kitty-badskum, en tröja, en bordstablett med foton och dvd med Lotta på Bråkmakargatan och Astrid Lindgrens jul.






Det blev mycket lek med kusinerna. Men jag hann även med att testa mina julklappar lite. Jag dansade Hula i mina fina outfit, och lagade god kvällsmat i mitt nya kök!





GOD JUL!


Lucia 2010


Jag har firat Lucia i två dagar! I söndags överraskade jag Melwin med att Lussa för honom, och sen lussade jag för mormor och morfar och G-mormor. På Luciamorgonen gick vi upp ättetidigt för vi skulle gå till dagis redan klockan 7. Det var alldeles mörkt ute så det var tur att jag var Sankta Lucia med ljus i håret!
Två Lucia-busfrön...





Dags för Lucia på Smedjegården!

I brist på häst och släde får Lucian åka pulka!

Mina kompisar Milla och Arles, och så jag. Vi väntar på att Luciatåget ska börja.

Här komer Smedjan!

I ett hus vid skogens slut, liten Tomte tittar ut...

Tomtebloss, tomtebloss, speglar sig i mina ögon, tomtebloss!

Min finaste Johanna! Sötaste Pepparkaksgumman i hela stan!

Jag och min söta kompis Alice hade likadana Tomteklänningar!



På kvällen gick jag och mamma ner till GUM och tittade på hennes fina pepparkakshus. Hon är jätteduktig.
Hon hade kvar delar till ett hus så jag fick göra ett eget! Kolla in Maries lilla pepparkaksby.

Detta är Mammas favorithus!


Först får man klicka lite glasyr, och sen trycka fast godisbitar.

När Marie hade satt ihop huset satte vi mer glasyr i skarvarna och gjorde lite istappar.

Det gäller att koncentrera sig!


Se så fint det blev!


Snö är roligt!

Igår kväll tog jag och Mamma pulkan och gick ner till Marie. Det snöade jättemycket. Marie följde med oss till pulkabacken och sen till affären.
Mamma drog mig så fort att jag ramlade ur pulkan och såg ut som en snögubbe!




Grushålan

För ett tag sedan, innan snön kom, var jag och Julia med våra Mammor i Grushålan. Vi grillade korv och klättrade i träd. det var jätteroligt. Sen lekte vi på lekplatsen på skolan på hemvägen och när vi kommit hem klädde vi ut oss och drack vi varm choklad.







Lilla jag!


RSS 2.0