Gott Nytt År!

image126

Jag, ett snällt litet barn!

Ja, nog har jag varit snäll alltid. Tomten kom med så många paket att vi knappt fick in allt i bilen när vi skulle hem... och pappa har ju ändå en V70! Allt detta fick jag:

Badrock, flera pyjamas, strumpbyxor, bodies, speldosa i form av mjukis-kanin, matstol, Ior-gosedjur, brandbil med ljud och ljuseffekter, cool "gummi"-brandbil, BRIO-skallra, Pippi-docka, snuttefilt med rosa döskallar, kit för att göra fot eller handavgjutning, leksaks-tv som spelar min favoritlåt "Brahm's Lullaby", haklappar, skitsnygg vintermössa, Tuta till vagnen, hårspännen, rosa siden-galgar till mina klänningar, delkurs 2 i simningen, simring, fin krok att hänga min baddräkt på i badrummet, nappar, badbok, prasselbok, "Rock Star Baby"-nappflaska, amerikansk fotboll med ljud och ljus, Lille Skutt-skallra, jättehärlig mysdress, pengar, kanin-gosedjur...

Den absoluta favoriten än så länge är prasselboken, den kan jag leka med hur länge som helst nästan. det låter så spännande!

Lite bilder från julen...

 Peter E & Ozzy hos G-moster i nya huset i Kalinge.
 Jag sover i Tomten famn.
 G-morbror Sassa och Melwin
 Jag i Mormors jul-hatt.
 Melwin lånar min nya matstol och mitt hårspänne!!! Hi hi..
 Faster Annika och Kusin Isan delar ut julklappar i Lomma på juldagen.
 Isan sminkar min Pappa med grönt läppstift!
 Kusin Mika
 Isan busar
 Jag och Mamma med min nya prasselbok.
 Farfar Gert busar med mina kusiner.
 Mika Bus, aka Busela!

GOD JUL

image113

4 månader idag!

Idag är jag 4 månader! Det firade jag med att äta riktig mat. Potatis blev det. Det var helt ok även om jag inte riktigt fattade vad jag skulle göra med det först. Mamma och pappa tryckte in maten i munnen på mig och sen satt jag där och tittade på dem  :)  Men sen kom jag på att jag faktiskt skulle äta det!

  

Efter min debut-lunch var det dags för simhallen igen. Idag hade jag min nya fina baddräkt på mig. Indras mamma tyckte jag var supersöt! Idag fick vi göra lite nya övningar och tricks minsann! När jag dök idag släppte Pappa taget om mig under vattnet så jag simmade själv. Det var häftigt! Sen fick vi dyka från kanten, det gick också jättebra. Vi simmade med simringarna igen, och vi stod upp i våra föräldrars händer! Det var fräckt. Jag kunde stå i Pappas hand utan att han höll i mig!

  

Jag blir super-duper-mega-trött efter simningen och sov därför gott redan när vi lämnade simhallen. Jag har tydligen varit med både på Banken och på Garvaregården... men det vet jag inget om! Skönt var det i alla fall att ligga där i vagnen och sova...

Stor flicka nu!

Idag var jag på BVC och kollade upp hur jag växer, om jag växer.  Det gör jag.  Jag mäter nu hela 65 cm och väger 6340 g. Inte illa va? Det är ju faktiskt så att jag börjar bli en stor flicka. Imorgon fyller jag 4 månader. Det ska firas genom att äta riktig mat! Mamma har tjatat om att hon ska mosa potatis till mig. Vi var faktiskt och köpte potatis idag. Det måste vara väldigt gott så som Mamma har jagat upp sig över detta.
Sen är det ju onsdag imorgon också vilket betyder... SIMHALLEN! Imorgon ska jag ha min fina baddräkt när Pappa och jag badar. Mamma är förvisad till kanten igen. Nån måste ju sköta kameran  :)

Här är en bild på äldsta och yngsta släktmedlemmarna... G-mormor och jag!

image103

Världens minsta Lucia

ja... kanske är jag det, vem vet? I lla fall är jag den sötaste, det har alla sagt till mig idag.
Mamma väckte mig tjugo över sex, klädde på mig och sen åt jag frukost vid tv:n och tittade på Luciamorgon. Sen tog vi bussen till Önnestad och firade Lucia på Mammas gamla jobb. Det var ett jättefint Luciatåg! De sjöng fint och var jättefina att titta på. Jag somnade efter halva föreställningen, men det var bara för att jag hade gått upp så tidigt, och för att det var så mysigt och rogivande att ligga i vagnen och lyssna på musiken...

Sen gick vi upp till Farfar och Lussade för honom och bjöd på Lussekatter. Men tro inte att min första Luciadag slutade där! nej då, Mamma och jag tog tåget till Ronneby, körde till Ozzy och Lussade, lussade för Morfar och sen överraskade vi min goding Melwin genom att lussa för honom på hans halvårsdag! Han är så stor nu min kille.

Själv trivdes jag bra i mina Lucia-kläder, och tärneljuset är väldigt spännande att leka med. men så fort jag försöker smaka på det så drar Mamma bort det från munnen på mig... envisa Mamma! Men visst var jag fin:

image102

Nice hairdo

Snygg eller? Dags att gå till frissan snart  :)

image100

Bella Badbrud

Redo för simningen! Är det inte världens sötaste baddräkt så säg? Och så är det inte onsdag på 4 dagar...

image98

image99

Simning igen!

Det är inte klokt vad det är roligt att simma. Det är nästan så jag önskar att det var onsdag hela veckan! Nu i onsdags fick vi till och med leka med jättefina leksaker. Jag dök igen, såklart. Två dyk. Det är ganska lagom med två dyk på en knapp halvtimme. Man ska ju inte överdriva.
Jag har ju jättefina badbyxor, men idag fick jag nåt spännande med posten... En jättefin baddräkt från Morfar! Inbyggda babybadbyxor och spets i nederkanten. Behöver jag säga att den är rosa?  :)   Jag kommer bli sötast på hela Tivolibadet (som om jag inte redan var det säger Mamma). Här är ett par bilder från senaste simningen.

image96

image97

                       - Jag gillar att ha fötterna i kors så här. Det ser coolt ut dessutom!

Hej hopp!

Förra veckan fick jag ett stort brev på posten som Mamma och jag fick hämta på Domus. Det var den här superfina jackan med luva! Den har små giraffer på och är kanonvarm och skön. dessutom passade den perfekt i storlek. Det var Mammas kompis Moni som skickat den. Snällt av henne!

image94



Här ligger jag och leker i mitt gym. Det gillar jag att göra. Där kan jag ligga för mig själv, kolla lite på leksakerna, lägga mig på sidan (ska nog snart vända mig helt till mage också), och snacka lite. Jag snackar faktiskt inte så lite förresten... Mamma och Pappa brukar skratta åt mig när jag drar mina historier...

image95

Imorgon är det dags för simning igen. Sen ska jag, mamma, pappa och Farfar åka till Lomma till mina kusiner. Mikaela fyller 6 år och vi har köpt 4 fina presenter till henne. Hoppas hon blir glad!

Hjälpsam

Häromdagen såg pappa lite sliten och trött ut så jag sa åt honom att lägga sig på soffan en stund, sen satte jag mig på hans plats vid datorn och jobbade lite... Det är tur han har mig!

image93

RSS 2.0