Första tågturen

Igår åkte jag tåg för första gången. Pappa jobbade så jag och Mamma tog tåget till Mormor & Morfar. Morbror Gall, G-mormor& Gert, Dockan, Thobbe & Melwin kom också dit. G-morbror benny kom också förbi. Han kom precis när jag skulle äta så han matade mig. Melwin och jag var jättefina i våra mössor som min Mormor stickat till oss.
Jag fick en supergosig skinnfäll av mormor & morfar. Den ligger jag på i vagnen nu när det är kallt ute.

 Jag i fina mössan. Rosa och lila är den.

  Melwins är blå.

 Morbror Gall & Melwin med en GAMMAL mössa.

 Min Goding!

 Kom så går vi!

 Jag fick en riktigt blöt puss!

 Lektion i foto-smiling  :)

 Hej då!

BABYSIM

I onsdags var jag på min andra lektion i babysim. det är hur mysigt som helst. Jag älskar verkligen att bada. Men det är lite skillnad på badkaret hemma och stora bassängen i simhallen. Varmt och skönt är det, 35 grader. Och jag har jättefina rosa badbyxor med blommor och nyckelpigor på. Det är Pappa som simmar med mig, och Mamma hejar på från kanten. Hon ser lite sugen ut på att vara med nere i vattnet...
Nu i onsdags dök jag för första gången. Det var coolt! Pappa sa "DYK" till mig, sen hjälpte han  mig ner under vattnet och upp igen. Jag skrek inte ett dugg. Bara hostade lite efteråt så det lilla vatten jag fick in i munnen och näsan kom ut igen. Två dyk gjorde jag och mamma var superstolt! Hon filmade det med sin kamera.

Här är lite bilder från min simning:

image78

image79

image80

image81

image82

Playdate på Udden

Idag har jag och Mamma varit på Playdate med de andra bebisarna och mammorna i föräldragruppen. Idag var vi hemma hos Astrid som bor på Udden, så vi had einte så långt att gå. det var skönt eftersom det var kallt som tusan ute idag. Mamma fick inte med alla mina kompisar på bild, men väl några stycken:

image75
Här leker jag i Astrids gym med hennes mammas gamla mobil. Det var jättefina plastblommor!
Super-retro!


image76
Detta är Harry, Wilmer och Nils. Det är tre stiliga killar, eller hur?


image77
Här är värdinnan själv, Astrid.Se så fint hon sitter i fåtöljen med sagoboken, precis som en
annan Astrid som Ni säkert känner till...

Nästa gång ska jag säga åt Mamma att även fota Emilia och Neoma!

Bilder på mig...

Igår var Melwin här hos mig. Han är så himla söt! Vi busade lite han och jag, och då tog han mig i öronen och sa "heeeeejj"  :)
image67

Vi gick på stan en runda och sen åt våra föräldrar middag hemma hos oss. Jag och Melwin fick inte smaka på pastagratängen...

Mamma har tagit lite fler bilder på mig.

 Så här fin brukar jag vara i håret.

 Jag har jättestarka ben... även om de bara är hälften så grova som Melwins timmerstockar!

 Jag är nästan alltid glad. Livet är ju härligt.

 Här ligger jag och kopplar av framför tv:n.

Dopbilder från Morbror

Nu har Morbror fixat hit sina bilder från dopet!


              


Väntar på bidrag från fler håll, så det kommer säkert upp fler foton om ett tag!

Tre månader

Igår, den 19 november, blev jag 3  månader gammal. Då är man faktiskt ganska stor tycker Mamma. Hon brukar säga åt mig att sluta växa för hon hinner inte med.
På förmiddagen var vi hos A-C på BVC och jag fick en spruta i låret. Mamma var super-mesig och blundade och vred huvudet åt ett annat håll... jag tror Pappa tyckte hon var lite pinsam. Själv tyckte jag det var en baggis. Jag sa inte ett ljud, reagerade inte över huvud taget faktiskt. Så duktig är jag!
På kvällen ville Mamma ta lite fina kort på mig, eftersom hon gör det den 19:e varje månad. Men jag var ganska trött så jag orkade inte posera och göra mig till för kameran. Men här är några bilder i alla fall... Det är jag i Mammas och Pappas säng, jag och min fina Dop-ring som jag fick av Gudfar och sen en bild på mig när jag somnade i min Babysitter efter dagens slit. Den fina Snutten har jag fått av Mammas faster Rose-Marie och hennes man Benke. Den var jättemysig!

image42

image43

image44

Nu är jag döpt!

Idag döptes jag i Heliga Trefaldighets kyrka av Arne Tegnér. Han skötte det jättebra. Mammas gamla elev Christian spelade och sjöng "Handens fem fingrar" av Peter LeMarc, och mammas kusin Julia sjöng "En väv av legender" från Toffelhjältarna (kompad av sin Pappa Sassa på gitarr). Då grät Karin en skvätt för det var så fint :)  Det var jättemysiga sångframträdanden båda två! Dopklänningen som Mormor sytt var liiite lång i ärmarna, men det gjorde ingenting för jag var precis hur fin som helst!
Lite långtråkigt blev det mellan varven, då fick Morbror och Håkan upp och gå lite med mig så jag fick nåt att titta på. Själva dopakten med vattnen gick jättebra Pappa öste upp vattnnet. Det var en konstigt kanna, för den såg väldigt liten ut men innehöll hur mycket vatten som helst! Det tog väldigt lång tid att tömma den. Präten skämtade om att det måste kännas bra för en brandman att veta att det finns gott om vatten!  :)
Jag gillar ju att bada, och att bli killad i håret, så jag skötta mig jättefint! Min duktiga kusin Mikaela torkade mitt hår med en handduk när prästen hade blött ner det. Det var skönt!
Efter dopet var det mat och fika i församlingshemmet. Vi var 50 personer så det var fullt ös!
Jag fick fantastiskt fina presenter! Fotoramar och fotoalbum i olika häftiga varianter, matservis med Hattsugan av Elsa Beskow, tennflagga med mitt namn ingraverat, smycken, pengar, barnkammarböcker, kläder, silverskedar, nappar med mitt namn på, scrapp-album, fin minnes-igloo med tennbotten som jag ska spara min första tand i, en jättefin Dalahäst med mitt namn på och lite annat som jag är för trött för att komma ihåg nu... det kommer foton på det senare så inget glöms bort!

Ett litet foto på mig, Mamma och Gudfar/Morbror Matthias. När mamma fått fler bilder så lägger jag ut dem!

image41 


Finfint!

Så här fin blev jag i kläderna från Tant Lina i Tomelilla! Visst sitter jag snyggt! Jag är så tiiidig och försigkommen!

image39

Mammas kusin Julia

Mammas kusin Julia var och hälsade på mig för ett tag sedan. Hon var jättesnäll! Hon pratade med mih och sjöng för mig, och sång gillar jag skarpt! Julia ska sjunga en låt på mitt dop nästa söndag! Det ser jag fram emot!


image38

Min första fars dag

Idag på morgonen smög jag och Mamma upp och hämtade Pappas presenter. Han ick en anteckningsbok med texten "världens bästa Pappa" och en jättefin mugg med bilder på mig! Han blev jätteglad!
Här är bild på mig och Mamma med presenterna samt bildremsan som är tryckt runt muggen:

  

Faster Annika och Farbror Håkan tittade in en lite sväng innan de hämtade mina kusiner som sovit hos sin Farmor och Farfar. Min Farfar kom och hälsade på idag och vi åt Marängsviss! Jag fick smaka grädde, men jag tyckte inte det var så märkvärdigt.




Mamma är grymt förtjust i mina lackskor! Och visst är de söta!



Nu ska jag sova!

Godnatt!

Hos Farfar

image31

I lördags var jag hos Farfar för första gången. Mina kusiner, Isan och Mika, och Faster Annika och Farbror Håkan var också där. Det var rooligt att träffa dem. Mina kusiner är två riktiga bus-tjejer och jag längtar tills jag blir så stor att jag kan vara med och busa!  Isan är bara 3 år men kunde ändå hjälpa min MAmma när jag behövde ny blöja. Jag tror Isan var så duktig för att hon har övat mycket på sina dockor!

Jag hade min fina röda klänning på mig för första gången. Den har Melwin köpt till mig. Till det hade jag vita kalasisar och mina fina svarta lackskor! Mamma bara älskar dem! Hon säger att det är mina danseskor!


Efter bus och mat var det skönt att ligga iFarfars knä och vila medans Pappa spelade spel med mina kusiner.
image32













Jag kan gå!!!

image30


Hi hi... se så fint jag går i mina nya fina ballerina-skor. Ja, Pappa hjälper mig lite förståss, men det behöver man inte hänga upp sig på. Jag fick mina fina skor av Mormor. Mamma tycker de är supersöta. pappa säger att det är "Taikon"-skor, men jag tror bara han är avundsjuk!
Mamma säger att vi kvinnor aldrig kan ha för många skor. Jag har redan 5 par!

RSS 2.0