Oh så fina!

Så här fina blev jag och Melwin när Mamma fixat oss som på gamla skolfoton!

1960



1976



1986



1996



1954



1966



1978


Min kändis-kille!

Igår var min Melwin i tidningen, en stor fin bild på honom och hans mamma. Visst är han dundersöt. Han har en tröja med texten "BRUD MAGNET" på, och det stämmer  :)



Ettårskalas

I tisdags fyllde jag ju ett år. Självklart blev det kalas. Myset började redan på morgonen med välling på sängen... det var najsigt och avslappnat...



Av Mamma och Pappa fick jag bland annat en liten söt hund. Den tycker jag om... ända tills de trycker igång honom på knappen på magen. Då skäller han och hoppar och det gillar jag INTE!




Jag var på dagis på förmiddagen, och sen på BVC hos Anna-Carin. Jag väger fortfarande under 10 kg, och jag är 77 cm lång. Så långt var väl allt ok. Men sen fick jag en spruta i låret och det gjorde faktiskt ont! Men Mamma tröstade mig så det gick över ganska snabbt.

På eftermiddagen hade vi kalas. Det var Mormor & Morfar och Farfar som kom. Jag ska ha ett större kalas med fler gäster sen när vi flyttat in i huset och har mer plats.
Jag fick kanonfina presenter. Bord och stolar, sänghimmel och lampa till mitt nya rum, klosshingmed hål i locket och klossa i olika former, trisslotter (med vinst!), regnställ, gummistövlar, fonder, BRIO-spis med mera.


Mormor & Morfar vet vad jag gillar... i kuvertet med trisslotterna låg det CHOKLAD!!! Tänk jag hade inga problem alls att öppna pappret runt chokladen. Mumsigt värre!




Jag hjälpte Mamma att vispa grädden till tårtorna.


Mamma gjorde två tårtor. En till alla mina gäster, den såg ut så här:


och en till bara mig, den såg ut så här:


Jag fick äta min tårta helt själv, utan inblandning av vuxna. He he... sen fick jag bada!










På kvällen kom Mammas kusin Robin, han som också fyller år på min födelsedag! Han fyllde 18 i tisdags. Och hur firar man arton år? Finns bara ett sätt sa Mamma. Så vi gick på krogen, Mamma, Robin och jag. Robin drack bacardi Special, Mamma drack Marguerita och jag åt Tzatsiki. Det var mysigt!


Denna fina skylten satte Mamma upp på dörren!





Det var en bra dag och jag sov väldigt gott den natten!
Tack snälla för alla fina presenter!

Mitt fina Dagis!

Nu har jag varit på dagis. det var jätteroligt. Massor med fina och roliga leksaker och en spännande lekpark på baksidan.
Idag träffade jag fröken Maria som var väldigt snäll. Jag fick en kompis Oskar också. Han ska skolas in tillsammans med mig. Vi ska nog ha mycket skoj ihop.
Här är lite bilder från min första dag på dagis på avdelning BILEN på Allö förskola:

Redo för dagis med ryggsäcken på!


Allö förskola!


Jag kollar in lekplatsen lite.


Ett fint litet hus!


Jag fixar och donar lite!


Oskar spanar in mig när jag är på väg runt hörnan!


Jag behöver lite hjälp när jag har bråttom, det är svårt att gå i skor tycker jag,



När vi kom hem åt jag några skedar gröt sen somnade jag. Det var tufft att hälsa på dagis!
Imorgon är det dags igen!!!

Dagis nästa!

Idag gick Mamma och jag upp tidigt. Vi skulle hinna bada och göra oss fina innan jag ska börja dagis klockan halv tio! Pappa kom hem från jobbet med frallor så nu är jag nybadad, mätt och helt redo för min första dag på dagis!!!
Mamma tar med kameran så klart!!!

Vad gör man en regnig dag?

Idag regnade det som bara den. Hela förmiddagen. Jag och Mamma hade annars tänkt gå och hälsa på mammas gamla dagmamma Anna-karin som bor på Mormor & Morfars gata, men vi hade nog drunknat på vägen dit. Så vi fick fördriva tiden på annat sätt...



Mormor bakade muffins och jag hjälpte henne att sätta ut formarna på plåten. Jag är faktiskt lite som Lotta på Bråkmakargatan. Jag kan allting, utom slalom.


Lego är superskoj! Men nu är det dags att plocka ihop för snart är det kalas igen!

Kalas!

I lördags kväll var det kalas hos Halsjö-ligan. Mammas kusin Robin fyller ju 18 samma dag som jag fyller 1, och hans mamma Eva fyller.... "25" dagen efter. Vi hade jätteroligt hela kvällen! Hela tjocka släkten var där. Det var bara pappa som jobbade och Ozzys pappa Peter som också var upptagen på annat håll som saknades.

Robin, Robban, Robbe... aka Knallhatten!


Min älsklings-vovve Ozzy var där. Vi busade så jag kiknade av skratt. han är så himla snäll och go. Att klappa honom är supermysigt för han är så fluffig! Även om jag råkar dra honom lite i pälsen, så får jag bara en puss tillbaka så jag tror han tycker om mig lika mycket som jag tycker om honom!



Ingen fest utan dans, och dansa är jag en fena på. Här är det Mammas kusin Tilde och jag som tar en svängom! Tilde är också en Prinsessa, precis som jag!


Vår släkt är inte som alla andra... Det är augusti och gräsmattan är grön och fin. Då åker vi pulka!
Melwin och Tilde far utför slänten!


Jag pussas med G-moster Eva! Gosigt värre!!!


Jag fick en för tidig födelsedagspresent av mina G-Morbröder Benny & Stefan med familjer. En kanonfin lampa med en prinsessa på. Den ska jag ha på väggen bredvid sängen i mitt nya rum i huset.
-Tack tack!



Melwins nya lägenhet

Melwin och Dockan har flyttat till en större lägenhet. Mamma och jag hälsade på dem i lördags. Det är en jättefin lägenhet och Melwin har fått ett eget rum (precis som jag också ska få när vi flyttar nästa månad).


Melwin visar när han dammsuger med sin egen dammsugare.


Jag gör Melwin fin i håret.


Min stora kille sitter alldeles själv på en vuxen-stol!


Vi bakar lite kakor...


...som vi fikade på sen!


Och så lite kallprat innan det var dags att göra sig i ordning för kvällens fest i Kallinge!
-Vad ska Du ha på Dig?

Smått & gott

Jag har börjat självförsvarskurs... syns det?
-PASSA DIG FÖR ANNARS!!!




 Här slår jag in paket till mig själv. Det är ett par skor. Tejp är lite småbesvärligt...




Bella bloggar själv




uv ggy vvvvvvvvvvvvvrxsvrftujujjhs4ytvbg g 

ve                      tyyytggg8

Min Ebba!

Detta är Ebba, världens sötaste Golden. Hon är supersnäll och go. Vi brukar träffas på crosstävlingarna!


Cross i Jämke

Förra helgen var det crosstävling i Jämke. Som vanligt var det vi och Team Elvstrand. Men även Nisse, Mormor, Morbror och Dosan kom och tittade.
Förra året kom Pappa tvåa och fick blommor i Jämke, men i år gick det inte lika bra. Efter två veckors feber och penicillin fanns det inte så mycket ork i kroppen. Men det blev ändå en fullt godkänd elfteplats!
Med barnvagn tar man sig inte ut i publikdepån i Jämke, så Mamma tog blev mest depåbilder. Men som Elvis säger, "det är den sociala biten som är det viktiga. Det är därför vi hååller på med den här skiten".

Elvis fixar nummerskylten.


Pappas rumpavtryck.! Det blir smutsigt på crossbanan.


Jag säger mitt hjärtas mening.


Dosan spanar.


Morbror och Mormor.


Mormor hade gul vattenmelon med sig. Det gillade jag!


Hela Byket!


Mormor och jag.


Niclas från Mammas gamla jobb kom och tränade på actionfotografering.

IKEA-debut

Igår var jag på IKEA för första gången. Jag, mamma, Mormor, Dockan och Melwin körde till Älmhult för att shoppa fina saker. Det var lite trångt i bilen med två bilstolar därbak, så det är tur att Dockan inte är så stor om baken, Mamma hade aldrig fått plats mellan mig och Melwin!

Melwin leker tittut med min filt.

Nu är det inte långt kvar.

Sväng vänster Mormor!


När vi kom fram tog vi varsin vagn med hållare för stora IKEA-kassar, sen började jakten på fina prylar. Vi började med plastskålar och muggar i fina färger. Jag provlåg en jätteskön säng, och då ville ju Melwin också vara med och mysa!





På barnens IKEA kunde man prova fräcka stolar och andra roligheter. Det gjorde vi såklart.





Man blir hungrig av att shoppa. Och Mamma säger att man inte har varit på IKEA på riktigt om man inte äter köttbullar. Så vi pausade såklart i restaurangen. Det bliv till något av ett äventyr...
Det började med att vi pangade ett glas i matkön, sen höll vi på att tappa ena brickan vid bordet, Mamma slängde en använd servett i min mjölk, och vårt bord såg ut som ett bombnedslag, Så är det när Taikons är i farten!
Melwin åt jättemycket!

Servett i mjölk!

Hej hej!

Mamma och jag delar en köttbulle.

Jag äter pasta alldeles själv.

Melwin leker med sin mugg.

Så här ser det ut under min stol.

Oj å!



Efter en hel del shopping, och en tupplur i Mammas famn för min del, var vi redo för hemfärd. Jag var ganska trött och sliten då. Melwin också tydligen för han somnade direkt.








När vi kom hem kollade vi lite på grejerna vi köpt, och kkade lite kex innan Ronnebyfolket körde hem.
Det var en rolig dag!
Min fina potta.

IKEA-kex!

Gott!

Hallå där!

Världens yngsta rodel-åkare!

Igår var jag, Mamma, Pappa, Faster Annika, Farbror Hokke och Buskusinerna Mika och Isan och åkte rodel. Det var jätteroligt! Här är några bilder på mig och Pappa. Mamma lägger in fler rodelbilder i sin blogg lite senare...




RSS 2.0